KAUBOJSKI GRAD - WESTERN TOWN

El Paso City vam predstavlja Western Town, vernu repliku tipičnog kaubojskog grada iz 19. veka na Divljem zapadu.

Divlji zapad (eng. Wild West) ili Stari zapad (eng. Old West) je naziv za predeo današnjeg SAD-a, zapadno od Misisipija u periodu od 1865. do 1890. godine. To je doba osnivanja novih naselja u divljoj prirodi naseljenoj indijanskim plemenima.

Kaubojski grad jedna je od celina tematskog kompleksa El Paso City u kojoj možete osetiti autentični vestern ambijent. Čitavim gradom dominira široka promenada u kojoj se nižu objekti sa tipičnim stilom gradnje.

SALOON

Smeštaj

U kaubojskom gradu nalazi se recepcija za sve smeštajne kapacitete El Paso City-ja. Na spratu su tri sobe za smeštaj, opremljene unikatnim, ručno izrađenim drvenim nameštajem koji će vas ostaviti bez daha! Sobe su za dve osobe i poseduju moderno opremljeno kupatilo.

Rezerviši kaubojsku sobu

Nezaobilazno mesto okupljanja svih ljubitelja vesterna je Saloon. Ovde možete popiti piće i potpuno se prebaciti u davno prošlo vreme. U tome će vam pomoći uverljiv enterijer ove kaubojske kafane sa stolovima presvučenim čojom, slikama bizona, karavana i jedinstvene barske stolice sa sedlima. 

Pored Saloona dalje u nizu su banka, pošta, berbernica i prodavnica, samo su neke od građevina koje ovo mesto čine verodostojnim prikazom gradića na Divljem zapadu.

NAŠ VAJAT ERP

BRICA, DOKTOR, POŠTA, BANKA, PRODAVNICA…

Naravno, tu je i kancelarija našeg šerifa Vajata Erpa. Kao što to obično biva, odmah pored prostorija pravednog čuvara reda i zakona nalazi se i zatvor.

NAŠ VAJAT ERP

Omiljena zabava za celu porodicu je bacanje potkovica, u kojoj se možete okušati na platou ispred recepcije. Kako bi se u potpunosti uklopili u ambijent, u suvenirnici El Paso City možete pronaći veliki izbor kaubojskih šešira,kaubojskih kostima, opasača, pištolja, šerif bedž…

Svi koji bi želeli da probaju čuveni ”Rodeo” to mogu iskusiti u Western Town-u.

Za posetioce koji žele da se opuste tu su i gađanja lukom i strelom, sekiromet…

Smeštaj

U ambijentalnoj celini kaubojskog grada nalazi se recepcija za sve smeštajne kapacitete. Na spratu je hotel Western Town sa tri sobe za smeštaj, opremljene unikatnim, ručno izrađenim drvenim nameštajem koji će vas ostaviti bez daha! Sobe su za dve osobe i poseduju moderno opremljeno kupatilo.

VIŠE INFORMACIJA

Čitav Western Town upotpunjen je detaljima karakterističnim za Divlji zapad kao što su rezervoar za vodu, vetrenjača, burad, točkovi i jasle za konje.

Diližanse koje možete videti u El Pasu podjednako su interesantne odraslima kao i deci. Diližanse su se koristile za prevoz pošte, putnika i robe dok još nije bilo železnice. Velika kola sa konjskom vučom, imala su dva, tri odeljka. Kočijaš bi sedeo na visokom sedištu, a na krovu se nalazio prtljag.

Originalna poštanska kola, potpuno spremna za put.

KARAVANI PORED REKE

Doživite ambijent Teksasa! Iza kaubojskog grada smešteno je naselje “Karavani pored reke”. Svaki od ovih osam interesantnih karavana nazvan je po nekom od poznatih glumaca iz vestern filmova. Tako na primer, možete prespavati u karavanu Džona Vejna, Stivena Mekvina, Garija Kupera i mnogih drugih velikana pomenutog žanra. 

Karavani Džon Vejna, Stiven Mekvina, Gari Kupera

Svi karavani su za smeštaj za dve osobe. U karavanima su kreveti na sprat i moderno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom. U središnjem delu ovog naselja nalazi se deo za druženje svih posetilaca. Ove klupe i stolovi su idealna prilika za upoznavanje sa ostalim „putnicima karavana”. Uz smeštaj u karavanu obezbeđen je doručak u restoranu El Paso.

Rezerviši karavan