Poseti tematski park El Paso City, Zlatibor i vidi kako je izgledao kaubojski grad iz perioda Divljeg zapada! Oseti atmosferu 19.veka!

KAUBOJSKI GRAD

El Paso City vam predstavlja Wild West Town, repliku tipičnog kaubojskog grada iz 19. veka na Divljem zapadu.

Divlji zapad (eng. Wild West) ili Stari zapad (eng. Old West) je naziv za predeo današnjeg SAD-a, zapadno od Misisipija u periodu od 1865. do 1890. godine. To je doba osnivanja novih naselja u divljoj prirodi naseljenoj indijanskim plemenima.

Kaubojski grad jedna je od celina tematskog kompleksa El Paso City u kojoj možete osetiti autentični ambijent kao iz vestern filmova. Čitavim gradom dominira široka promenada u kojoj se nižu objekti sa tipičnim stilom gradnje.

Kaubojski grad je deo tematskog parka El Paso City, Zlatibor. Ovde možete videti puno detalja iz perioda Divljeg zapada

Autentična arhitektura kaubojskog grada

SMEŠTAJ

U kaubojskom gradu nalazi se recepcija za sve smeštajne kapacitete El Paso City-ja. Na spratu su tri sobe za smeštaj, opremljene unikatnim, ručno izrađenim drvenim nameštajem koji će vas ostaviti bez daha! Sobe su za dve osobe i poseduju moderno opremljeno kupatilo.

soba_u_kaubojskom_gradu_zlatibor
wild_west_room_el_paso_city_serbia
soba_u_kaubojskom_gradu_el_paso_zlatibor
cowboy_wild_west_room_serbia
Rezerviši Wild West Deluxe sobu

SALOON

Nezaobilazno mesto okupljanja svih ljubitelja vestern filmova je Saloon. Ovde možete popiti piće i potpuno se prebaciti u davno prošlo vreme. U tome će vam pomoći uverljiv enterijer ove kaubojske kafane sa stolovima presvučenim čojom, slikama bizona, karavana i jedinstvene barske stolice sa sedlima. 

Saloon_kaubojski_grad_zlatibor_el_paso

Pored Saloona dalje u nizu su banka, pošta, berbernica i prodavnica, samo su neke od građevina koje ovo mesto čine verodostojnim prikazom gradića na Divljem zapadu.

NAŠ VAJAT ERP

kaubojski-grad-na-zlatiboru

ZATVOR, DOKTOR, POŠTA, BANKA…

Naravno, tu je i kancelarija našeg šerifa Vajata Erpa. Kao što to obično biva, odmah pored prostorija pravednog čuvara reda i zakona nalazi se i zatvor.

NAŠ VAJAT ERP

Posetioci koji žele da se u potpunosti uklope u ambijent, u našoj SUVENIRNICI mogu pronaći veliki izbor kaubojskih šešira, marama, kaubojskih kostima, opasača, pištolja, šerif bedž…

wild-west-el-paso-city-serbia
kaubojski-sesiri-el-paso-zlatibor
el-paso-teme-park-zlatibor
kaubojski-grad-srbija

 

Svi koji bi želeli da probaju čuveni ”Rodeo” to mogu iskusiti u našem O.K. koralu.

Omiljena zabava za celu porodicu je nabacivanjenje potkovica — na platou ispred recepcije. Za posetioce koji žele dodatno da se zabave, tu su i gađanja lukom i strelom, gađanja gumenim metcima iz vazdušnog pištolja, sekiromet…

SMEŠTAJ

U ambijentalnoj celini kaubojskog grada nalazi se recepcija za sve smeštajne kapacitete. Na spratu je hotel Wild West Town sa tri sobe za smeštaj, opremljene unikatnim, ručno izrađenim drvenim nameštajem koji će vas ostaviti bez daha! Sobe su za dve osobe i poseduju moderno opremljeno kupatilo.

wild_west_room_el_paso_city_serbia
soba_u_kaubojskom_gradu_zlatibor
cowboy_wild_west_room_serbia
soba_u_kaubojskom_gradu_el_paso_zlatibor
rezerviši sobu

Čitav Wild West Town upotpunjen je detaljima karakterističnim za Divlji zapad kao što su rezervoar za vodu, vetrenjača, burad, točkovi i jasle za konje.

Diližanse koje možete videti u El Pasu podjednako su interesantne odraslima kao i deci. Diližanse su se koristile za prevoz pošte, putnika i robe dok još nije bilo železnice. Velika kola sa konjskom vučom, imala su dva, tri odeljka. Kočijaš bi sedeo na visokom sedištu, a na krovu se nalazio prtljag.

Originalna poštanska kola, potpuno spremna za put.

KARAVANI PORED REKE

Doživite ambijent Teksasa! Iza kaubojskog grada smešteno je naselje “Karavani pored reke”. Svaki od ovih osam interesantnih karavana nazvan je po nekom od poznatih glumaca iz vestern filmova. Tako na primer, možete prespavati u karavanu Džona Vejna, Stivena Mekvina, Garija Kupera i mnogih drugih velikana pomenutog žanra. 

Karavani Džon Vejna, Stiven Mekvina, Gari Kupera

karavan_accommodation_el_paso_zlatibor_smestaj
karavan_za_dve_osobe_smestaj_zlatibor_el_paso
karavan_smestaj_kupatilo_el_paso_zlatibor
tema_accommodation_serbia_zlatibor_el_paso_city

smeštaj u karavanima

Svi karavani su predviđeni za smeštaj — za dve osobe. U karavanu je krevet na sprat i moderno opremljeno kupatilo sa tuš-kabinom. U središnjem delu karavanskog naselja, nalazi se deo za druženje svih posetilaca. Iskoristite priliku za upoznavanje sa ostalim „putnicima karavana”. Uz smeštaj je obezbeđen odličan doručak u našem restoranu El Paso.

Rezerviši karavan