ZLATIBORSKI ZASEOK

Zlatiborski zaseok deo je kompleksa El Paso City u kojem je predstavljena tradicija ovih krajeva iz 19. veka. Poseban akcenat je na tradicionalnom stilu gradnje koji možete videti na primeru 12 različitih brvnara. Sve brvnare namenjene su za smeštaj gostiju. Ovoj tematskoj celini pripada i srpska crkva, i vodenica sa jezercetom u kojem gajimo pastrmku.

Smeštaj

Ukoliko želite nešto drugačiji smeštaj na Zlatiboru, El Paso City raspolaže sa 15 tradicionalnih brvnara. Sve brvnare imaju zaseban ulaz i sastoje se od hodnika, dnevnog boravka, kupatila i jedne ili više spavaćih soba. U zavisnosti od veličine brvnare u njima se može smestiti od dve do šest osoba. Uz smeštaj u brvnarama ulkjučen je doručak.

REZERVIŠI BRVNARU

Brvnare su pokrivene šindrom — šindra je krovni pokrivač od cepanih drvenih daščica, koje se postavljaju jedna preko druge sa preklopom i koristi se za krovove sa visokim nagibom. Za šindru se koristi samo bor, u predelima gde ima puno četinara kao sto je Zlatibor. Zbog svoje visoke cene šindra se u današnje vreme retko koristi.

Sve brvnare za su izgradjene od lokalnih, prirodnih materijala, pre svega od drveta i kamena i prenose topao i prisan ambijent.

Dodirnite prirodu–ambijent na koji smo davno zaboravili–drvo, čist planinski vazduh, plodovi prirode. Vratite vreme, podelite čarobne trenutke sa vašim najmilijima.

Jedna od dvanaest šarmantnih brvnara

CRKVA

Sadržajima i atrakcijama u kojima može uživati cela porodica, tu nije kraj – ispod zlatiborskog zaseoka prostire se i deo koji je prepoznatljiv po konjušnici i toru. Osim toga, tu je svoje mesto našla i replika parne lokomotive Elza iz 1960-tih, sa teretnim i putničkim vagonom u kome se nalaze drvena sedišta.

Ni najmlađi posetioci ovog kompleksa neće ostati uskraćeni za nezaboravnu zabavu. Opremljeno dečije igralište mališanima će ulepšati svaki trenutak proveden u El Paso City-ju, a njihovim roditeljima omogućiti vreme za dodatno opuštanje.

Dečije igralište u okviru kompleksa