ZLATIBORSKI ZASELAK

Zlatiborski zaselak je deo kompleksa El Paso City u kojem je predstavljena tradicija ovih krajeva iz 19. veka. Poseban akcenat je na tradicionalnom stilu gradnje, koji možete videti na primeru 12 različitih brvnara. Sve brvnare namenjene su za smeštaj gostiju. Ovoj tematskoj celini pripada i srpska crkva, i vodenica sa jezercetom u kojem gajimo pastrmku.

wooden-cottage-accommodation-four-person

Smeštaj

Ukoliko želite nešto drugačiji smeštaj na Zlatiboru, El Paso City raspolaže sa 15 tradicionalnih delux brvnara. Sve brvnare imaju zaseban ulaz i sastoje se od dnevnog boravka, jedne ili više spavaćih soba i modernog kupatila. U zavisnosti od veličine brvnare, u njima se može smestiti od dve do šest osoba. Uz smeštaj u brvnarama uključen je doručak.

smestaj-porodica-zlatibor-el-paso
brvnara-smestaj-wooden-cottage-zlatibor
zlatibor-smestaj-el-paso-brvnara za-pet-osoba
brvnara-za-smestaj-cetiri-osobe-zlatibor
smestaj-zlatibor-el-paso-kupatilo
smestaj-brvnara-zlatibor
REZERVIŠI BRVNARU

Brvnare su pokrivene šindrom — šindra je krovni pokrivač od cepanih drvenih daščica, koje se postavljaju jedna preko druge sa preklopom i koristi se za krovove sa visokim nagibom. Za šindru se koristi samo bor, u predelima gde ima puno četinara kao sto je Zlatibor. Zbog svoje visoke cene, šindra se u današnje vreme retko koristi.

Brvnara-za-smestaj-zlatibor

Sve brvnare za su izgrađene od lokalnih, prirodnih materijala, pre svega od drveta i kamena i prenose topao i prisan ambijent. Brvnare su idealan smeštaj za porodicu sa više članova. Ako putujete na more u Crnu Goru, pauzu za ručak i prenoćište, možete naći u El Pasu na Zlatiboru.  

wooden-cottage-accommodation-zlatibor

Dodirnite prirodu–ambijent na koji smo davno zaboravili–drvo, čist planinski vazduh, plodovi prirode. Vratite vreme, podelite čarobne trenutke sa vašim najmilijima.

zlatibor-smestaj-cetiri-osobe-el-paso-kaubojski-grad

Jedna od dvanaest šarmantnih brvnara

srpska-crkva-zlatibor-el-paso

CRKVA

Sadržajima i atrakcijama u kojima može uživati cela porodica, tu nije kraj – ispod zlatiborskog zaselka, prostire se i deo koji je prepoznatljiv po konjušnici i toru. Osim toga, tu je svoje mesto našla i replika parne lokomotive Elza iz 1960-tih, sa teretnim i putničkim vagonom u kome se nalaze drvena sedišta.

voz-zlatibor-el-paso-city

U ovom delu kompleksa, pored vodenice i muzeja starih predmeta, nalazi se i deo sa igrama za zabavu i opuštanje.

vodenica-jezero-zlatibor-el-paso-city

Vodenica i jezero u kojem gajimo pastrmke