fbpx

Otkrijte Zlatibor: Tematski Park El Paso City

El Paso, Zlatibor, Srbija

Zlatibor je jedna od najlepših planinskih destinacija u Srbiji, poznata po svojoj prirodnoj lepoti i bogatoj turističkoj ponudi. Među mnogim atrakcijama koje ova planina nudi, jedan od najposećenijih je tematski park El Paso City. Smešten na samo 14 km od centra Zlatibora, na magistralnom putu ka Crnoj Gori, El Paso City predstavlja jedinstvenu priliku da doživite atmosferu 19. veka kroz tri različita tematska celina: kaubojski grad, indijansko selo i tradicionalno zlatiborsko selo.

Otkrijte Zlatibor: Tematski Park El Paso City

Doživite Autentičnu Atmosferu Divljeg Zapada

El Paso City je replika tipičnog kaubojskog gradića iz perioda od 1865. do 1890. godine. Ovaj deo parka predstavlja autentičan prikaz života na Divljem zapadu, sa svim karakterističnim elementima tog doba. Prostrana glavna ulica parka okružena je zgradama izgrađenim u stilu kaubojskih filmova, pružajući posetiocima osećaj kao da su zakoračili u prošlost.

kaubojski grad, el paso city, zlatibor

Kaubojski Salun

Jedan od najpopularnijih objekata u ovom delu parka je kaubojski salun. Ovaj autentično opremljeni bar nudi jedinstven ugođaj za sve ljubitelje vesterna. Enterijer saluna je pažljivo dizajniran kako bi verno dočarao atmosferu 19. veka, sa stolovima prekrivenim čojom, slikama bizona i karavana, te barskim stolicama u obliku sedla. Ovde možete uživati u osvežavajućem piću dok se prepuštate nostalgičnom duhu prošlih vremena.

Saloon-el-paso-zlatibor
Kaubojska vrata simbol su svakog Saloona u kaubojskim filmovima, a vi možete proći kroz njih u El Paso City Zlatiboru!

Indijansko Selo: Povratak Prirodi

Osim kaubojskog grada, El Paso City nudi i autentičan prikaz indijanskog sela. Ovaj deo parka je posvećen prikazivanju života i običaja američkih domorodaca. Posetioci mogu videti tradicionalne indijanske šatore, tzv. tipi, i upoznati se sa načinom života i kulturom indijanskih plemena. Ovo je sjajna prilika za edukaciju i razumevanje bogate istorije i tradicije američkih domorodaca.

6 autentičnih indijanskih šatora, ručno oslikanih krase ovo indijansko selo na Zlatiboru

Tradicionalno Zlatiborsko Selo: Spoj Istoka i Zapada

Treći tematski deo parka predstavlja tradicionalno zlatiborsko selo iz 19. veka. Ovaj segment parka nudi posetiocima mogućnost da vide kako su živeli naši preci na Zlatiboru, sa autentičnim kućama, pravoslavnom crkvom i postavkom starih predmeta. Ovo je sjajan način da se doživi kultura i istorija Zlatibora, kao i da se napravi paralela između života na Balkanu i života na Divljem zapadu.

Replike tradicionalnih brvnara iz 19.veka vidite u El Paso City, Zlatibor

Kako doći do El Paso City

El Paso City je lako dostupan sa glavnog puta ka Crnoj Gori, što ga čini idealnom destinacijom za jednodnevni izlet iz Zlatibora. Park je okružen prelepom prirodom, sa prostranim poljima i borovim šumama, pružajući posetiocima priliku da se opuste i uživaju u čistom planinskom vazduhu. Ulaz u park je direktno sa magistralnog puta E-763, što ga čini pogodnim za putnike koji istražuju region.

Ulaz u tematski park El Paso, Zlatibor je direktno sa magistralnog puta koji vodi ka crnogorskom primorju

Zaključak

Ako planirate posetu Srbiji i istražujete Zlatibor, ne propustite priliku da posetite El Paso City. Ovaj tematski park nudi jedinstveno iskustvo putovanja kroz vreme, omogućavajući vam da doživite različite kulture i istorijski period od 1865. do 1890. godine na jednom mestu. Bilo da ste ljubitelj vesterna, zainteresovani za istoriju američkih domorodaca, ili želite da saznate više o tradicionalnom životu na Zlatiboru, El Paso City je mesto koje će vas oduševiti.